maanantai 29. lokakuuta 2012

Keittiön avohylly- ideasta toteutukseen


Kun joskus loppukesästä sain kuulla, että meille tulee uus keittiö, ensimmäinen ajatus oli, että JIPII. Sitten osasinki jo ajatella, että APUA. Kaikki ne haaveet ja asiat, mitä halusin, piti yhtäkkiä osata kasata suunnitelmaksi. No tässä apuun astui kaverini Nadja. Parina iltana remontin keskellä me tuijoteltiin tietokoneelta Ikean sivuja, ja tehtiin suunnitteluohjelmalla meille keittiötä. Tähän päivään mennessä keittiö ei oo vieläkään ihan valmis, vaikka se on asennettu jo aikoja sitte. Keittiöstä itsessään voisin tehdä tänne erillisen jutun. Pysytäänpä nyt otsikonmukaisessa aiheessa. Yksi asia, mistä olin ihan varma: halusin keittiön yläosaan avohyllyt. En yhtään tykkää keittiöistä, joissa on kaappia kaapin perään. Ja nyt moni ajattelee, että ne avohyllyt on niin ongelmallisia, ku ne pölyyntyy ja niin edespäin. Mutta hyllyyn pitääkin laittaa ne astiat, joita eniten käytetään. Meillä parilla alimmalla hyllyllä on kaikki käytetyimmät kahvikupit, kulhot ja kupposet. Ehkä sieltä ylimmältä hyllyltä joutuu joulun korvilla pyyhkimään pölyt, mutta entä sitte! Joutuuhan sitä luutun kans heilumaan muutenki.
Eräänä lepposana työpäivänä surffaillessani internetissä, näin täällä kuvan keittiön avohyllystä, jossa hyllylevyjen välissä oli koristeelliset sorvatut puuosat. No semmosen hyllyn halusin, mutta ajattelin, että puusepällä teettämällä se maksaa maltaita. Siinähän kävi niin, että Nadja hoksas Ikealta puiset valkoset kynttilänjalat. Siinä me pikasesti suunniteltiin hylly. Hyllylevyt ostin K-raudasta. Se oli melamiinihyllylevyä. Sen leikkaus sopivanmittasiksi pätkiksi (yksi hyllylevy muistaakseni 130cm pitkä) onnistui K-raudassa.
Sitte piti vielä keksiä, miten hylly saadaan pysymään seinässä. Puukeskuksesta haettiin Nadjan kans puurima, josta leikattiin kynttilänjalkojen pituset pätkät, joista tuli kannatinpuut seinään kiinnitettynä. Puuriman maalasin valkoseksi. Vielä Bauhausilta ostin kapeaa koristelistaa, joka ammuttiin naulapyssyllä hyllylevyn reunaan. Alimman hyllylevyn alla olevat kannattimet on myös Bauhausista.

Hylly oli melko helppo toteuttaa. Pidetään peukkuja, että se pysyy seinällä. Ehkä joudun vielä jotku valkoset pienet tukiraudat lisäämään tuohon hyllylevyjen keskikohtaan. 

Ankku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.