lauantai 21. huhtikuuta 2012

Mojitoja slurps!


Eilen Stokkan herkussa pikaisesti piipahtaessani, nappasin koriin herkullisen näköisen ja tuoksuisen minttupuskan. Myös limerasia tarttui mukaan. Harvinaislaatuista viikonloppua yksin kotona viettäessäni, päätin tehdä perjantai-illan kunniaksi kesäisen Mojiton. 

Viime kesänä Helsingissä metsästimme täydellistä Mojitoa, mutta ei sitä löytynyt. Useasta baarista oli jokin tärkeä raaka-aine kokonaan loppukin. Kaikenlaisia baareja sitä on! Yhden tarkoilijan kanssa keskustelimmekin aiheesta, että ehkä sen täydellisen Mojiton saa vain kotona. Ja kyllä eilisen kokeilun perusteella voin sanoa, että näin asia on.


Löysin netistä seuraavanlaisen ohjeen:

4 cl vaaleaa rommia, esim. Bacardia
2 cl limenmehua
10 kpl mintunlehtiä
2 tl sokeria
10 cl soodavettä
 Paljon jäitä, murskattuna

Laita sokeri ja mintunlehdet ravistimeen, ja lorauta hieman soodaa päälle. Survo mintunlehdet ihan murskaksi, niin että niistä irtoaa runsas minttuinen tuoksu. Lisää ravistimeen rommi, muutama jääkuutio ja limenmehu. Ravista kunnolla sekaisin. Laita lasi noin puolilleen jäämurskaa. Tässä poikkeaisin ohjeesta ehkä sen verran, että laittaisin lasin pohjalle vielä yhden teelusikallisen sokeria. (Minä käytin muuten luomu ruokosokeria, jota sattui löytymään kaapista). Kaada siivilän läpi ravistimen sisältö lasiin. Täytä drinkkilasi soodavedellä. Koristeeksi pari mintunlehteä. 

Monissa baareissa jätetään kaikki  ne survotut mintunlehdet drinkkiin, jotka sitten jäävät hampaisiin kiinni. Tämän ohjeen mukaan tehtynä suurimmat lehdet siivilöityvät ravistimeen.


 
Sitten joskus vanhoilla päivillä, kun perustan Ankun baarin, sieltä saa täydellisiä Mojitoja! Mukavaa viikonloppua!

Ankku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.