keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Täyden kympin illalliskemut


Viime lauantaina meillä oli ystävänpäivän illallinen serkkuni Annin luona. Ystävänpäivähän oli ja meni noin kuukausi sitten, mutta nyt me kaikki pääsimme paikalle juhlimaan. Anni on meidän porukan Nigella, Jamie Oliver ja Masterchef. Anni saa pojat syömään soijapitsaa jauhelihapitsana. Ja siskoni Piipan syömään kesäkurpitsaa, vaikka se vihaa sitä. 

No niin, aloitetaanpa jälkkäristä:


Jälkkäri: Filotaikinakori, jossa kuningatarrahkasta, flora vanillasta ja hillosta tehty täyte sekä mustikoita ja vadelmia.


Pääruoka: Voissa paistettua siikaa, perunasosetta, hollandaisekastiketta, valkoviinitimjamiporkkanoita ja balsamicopunajuuria. 

NAM!

Alkuruoka: Valkosipulikeitto ja vaihtoehtoisesti joko aura- tai fetaleipäsiä, joissa yrttiöljyä, punaleimaemmentaalia, auraa/fetaa ja kirsikkatomaatteja. 

Alkuruuasta mulla ei valitettavasti ole julkaisukelpoista kuvaa. Sen verran voin siitä kertoa, että taisin syödä elämässäni ensimmäistä kertaa valkosipulikeittoa, ja se oli todella hyvää! Ihanan samettista ja herkullista.

Ihan alkuun nautimme mansikkabellinit ja ruuan kanssa oli tarjolla puna- ja valkoviiniä. 

Ystävänpäivän illallisista on tullut kiertävä perinne ystäväpiirissämme. Kylläkin vain neljä meistä kokkailee vuorollaan. Ja jokainen kutsuu oman asuintilanteensa mukaisesti omia kavereitaan. Välillä olemme juhlistaneet pienelläkin porukalla. Yksiöön kun ei kovin isoa katrasta mahdu.. 

Nyt oli siis kymmenes vuosi näitä illallisia. Ja täytyy sanoa, että juhlavuoden kunniaksi Anni oli järjestänyt kympin juhlat, niin ruuan kuin puitteidenkin puolesta! Kiitos Anni!

Ankku, herkkusuu ja viinisieppo

1 kommentti:

  1. Mun mielestä me kyllä jaetaan tuo kunniatitteli <3! Mutta olipa ihanaa ja kivvaa kun oli maailman parhaimmat naiset kestittävänä.

    VastaaPoista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.