torstai 22. maaliskuuta 2012

Lypsyjakkara ja kahvipannu


Eilen sain siskoltani vinkin Oulun Järki-kirppiksen hyllyssä töröttävästä kahvipannusta. Se poltteli mun mieltä niin paljon, että munhan oli pakko lähteä se aamulla katsastamaan. Kävin ensimmäistä kertaa tuolla kirpparilla. Hyvältä paikalta vaikutti näin ensi kerran nähtynä.

Kahvipannu oli Finelin Punahilkka. Se oli hyväkuntoinen. Maksoin siitä 45 €. Kun en näistä ymmärrä juurikaan mitään, niin en tiedä, onko se tästä paljon vai vähän. Mutta pannu oli hyväkuntoinen.

Joulupukki toi mulle Anna-Kaisa Huuskon ja Juho Huttusen Retroaarteet-kirjan. Sitä lukiessani, mulla on herännyt hirmuinen hinku koluta kirpputoreja ja nettiä, ja etsiä kaikkia vanhoja ihanuuksia. Ainahan minuun on kolahtanu nämä vanhat jutut, mutta nyt iski semmonen lopullinen innostus.

Kahvipannu näytti sisältä tosi hyvältä. Ainoastaan tuossa reunassa pieni nirhauma, jota ei juurikaan huomaa. Tässä kuvassa se näkyy ylhäällä vasemmalla.


Hyvin sopii pannu muitten söpöläisten sekaan. Toista ostosta mietin kauan, ja nyt oon kyllä tyytyväinen, että päätin ostaa sen. Kerran yks tuttavani osti vanhojen tavaroiden liikkeestä lypsyjakkaran sitä varten, että voi siinä istuessaan sytyttää takkaan tulen. Minusta se oli tosi hyvä idea, ja siitä lähtien oon katellut lypsyjakkaroita sillä silmällä. No tässä se nyt sitte on. Vaikka ei meillä oo takkaakaan, mihin tulta laittaa. 


Helga istui heti tuolille päiväkodista tultuaan, ja nöpötti siinä oikein tyytyväisen näköisenä. Sievä on jakkara! Ja kiva tuo koristekuvio tuolin sivussa. Lypsyjakkaran hinta oli 20 €.

Jatkoin Järki-kirppikseltä keskustan Second Hand Storeen. Siellä ei ollut oikein mitään mielenkiintoista. Muutamia vanhoja lehtiä ostin. Näistä on hauska lukea vanhoja juttuja. Ja sieviä kuviakin niissä on. Joulun Apu-lehti vuosimallia -64 ja Pirkka-lehti vuodelta 1959. Suomen kuvalehdet vuosilta 1922 ja 1926. Käväisin myös Pikku-Liinussa pikaisesti. Sieltä tein pari viikkoa sitten mieluisan löydön, mutta voin kertoa siitä lisää myöhemmin. Kirppareilla kiertely on mukavaa puuhaa. Niissä pitäis vaan ehtiä käydä usein. Ja ois kiva koluta varsinkin pienempien paikkakuntien kirpputoreja, missä hinnat ei oo niin pilvissä, kun täällä Oulussa. Mutta nyt mun pitää alkaa selaileen tuota Pirkka-lehteä. Siinä on ihania jouluisia reseptejä. Kesää kohti mennään, ja mää täällä intoilen joulusta. Tiptap. 

Ankku

3 kommenttia:

  1. Aivan huippu tuo jakkara! En minä etes tuommosta nähny siellä. Olin varmaan niin täpinöissäni omista mummoilu-löydöistä :-)

    VastaaPoista
  2. Joo se on kyllä tosi hieno. Saas nähdä, pääsenkö viikonloppuna Kalajoelle tai Ylivieskaan kirppiksille. Tekis vähä mieli mennä!

    VastaaPoista
  3. Ihania juttuja! Tuo jakkara on kyllä mahtava löytö, mulle kans :)

    VastaaPoista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.