torstai 25. huhtikuuta 2013

Rautasänky


Aiemmin täällä kerroin Helgan sängystä, jonka ostin Siniseltä pysäkiltä. Helgan eka sänky pinnasängyn jälkeen oli lainassa mun siskonpojalta Pyryltä. Ja nyt Pyryllä on oma huone, ja jouduimme tuosta sängystä luopumaan. Mullahan tuli kiirus maalata helgalle hommattu sänky, ja raportoinpa nyt siitä tänne. 

Eka kuvassa sänky on meiän saunakamarissa. Ja koska tila on ollu talven ajan kaiken roinan varastotila, siellä näyttää aika pahalta. Sängyssä oli rehellisen vihreä väri, ja se oli kait aika vasta maalattu. Sinisen pysäkin mukava myyjämies (oiskohan omistaja..) arveli sängyn olevan ehkä 1930-luvulta ja sanoi sen olleen luultavasti sairaalanpeti. Sängyn toisessa päässä on rullat, joiden avulla sitä voi liikutella helpommin. Sängyn koko on pisimmillään 70cm x 190cm. Netistä patjaa etsiessäni aattelin, että se koituu hankalaksi. Mutta kun Kodin1 ja Sotka eivät tuottaneet tulosta, päätin käväistä vielä Jyskissä, niin sieltähän se patja löytyi juuri oikeassa koossa.


Ja eiku maalaamaan!Sänky ei oo vielä Helgan omassa huoneessa vaan meidän makkarissa.
Taas se tuli todistettua, että vanhasta saa ihanan. Eikä tullu kalliiksi. Sänky maksoi muistaakseni 150 €, maali ehkä noin parikymppiä ja patja 40€.

Ankku

13 kommenttia:

 1. Wau mikä sänky ja mikä väri! Ihan mahtava :)

  VastaaPoista
 2. Tulipa ihana sängystä, väri on herkku :)

  VastaaPoista
 3. Sängystä tuli ihanan värinen! Rautasängyt on kyllä niin kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sulla on aivan ihanannäkönen koti. Pitääpä heti liittyä blogisi lukijaksi!

   Poista
 4. Voi että, ihana!! Itelläkin on suunnitelmissa hankkia tyttärelle vanha rautasänky, kunhan hän nyt vaan malttais ensin syntyä ;)

  VastaaPoista
 5. Tämä meidän rautasänky tuli vastaan ihan vahingossa. Mutta parhaimpia löytöjä on ne, jotka tulee ihan odottamatta vastaan.

  VastaaPoista
 6. Tosi nätti tuli sängystä, ihana väri :)

  VastaaPoista
 7. Todella nätti väri sängyssä :).

  VastaaPoista
 8. Heippa, olen käynyt lueskelemassa pirtsakkaa blogiasi, ja kerran myös liikkeessänne coloressa. Teillä on ihanasti väriä elämässä! Varmaankin täällä tulen jatkossakin vierailemaan ja pyydän jo etukäteen anteeksi, jos en ehdi aina kommenttia jättämään... mukavaa viikonloppua!

  Hilda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hilda, kiitos kommentistasi. Kyllähän väriä pitää olla elämässä, ei sitä tasasen harmaata kestä kukaan ;)

   Poista
 9. Löysin tämän kirjoituksen kun googlasin "rautasängyn maalaus". Meillä siis tytöllä sanky joka ehdottomasti kaipaisi ja valkoista maalia olin siihen kaavaillut. MUTTA nyt kun näin tuon teidän sängyn, niin mieli taisikin muuttua =) Millä värillä ja sävyllä olet maalannut tuon? Ja miten maalipinta on kestänyt käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anneli! Pahoittelut kun hoksasin kommenttisi vasta nyt. En kyllä yhtään muista, mikä tuo sävy on. Maalipurkkikaan ei taida olla enää tallessa. Mutta se on niin minttu kuin vain voi olla. Oikein pastellisen minttu. Maalipinta on kestänyt käytössä erinomaisesti. Vaikka en tehnyt pinnalle ennen maalausta mitään. En edes hionut. Ainoastaan pyyhin puhtaaksi. Joko sinä olet sängyn maalannut, ja millainen siitä tuli?

   Poista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.