tiistai 20. marraskuuta 2012

Ikkunoiden teippaus


Vihdoin ja viimein meiän huushollisa on alotettu operaatio ikkunoiden teippaus. Lähes kaikki talon ikkunat on vanhoja, ja niistä aika railakkaasti tuulisella ilmalla vetää. Niinpä vedon estämiseksi ja ehkäisemään huonekosteuden pääsyn ikkunoiden väliin, vanhat ikkunat kannattaa teipata, vähintäänki sisäpoka. Myös ulkopokan voi teipata, mutta sillon täytyy ottaa huomioon, että jättää teippaukseen tarpeeksi isot välit ikkunan ylä- ja alaosaan, jotta ikkunan väliin jäävä kosteus pääsee ulos.

Oulussa kunnon vanhanajan ikkunaliimapaperia saa Menneitten Majalta. Se on aivan ihana vanhojen aarteiden ostopaikka Oulun Herukassa. Harmi, ku oon vaan yhesti päässy käymään sielä. Se ku on vaan lauantaisin auki. No tällä ainoalla kerralla ostin tuota liimapaperia, pari pitkää räsymattoa ja vanhaa tapettia.

Perus-rautakaupoista saa ikkunateippiä, jota määki oon joskus erehtyny ikkunoihin laittamaan. Siinä on se ongelma, että keväällä teipinpoistossa ikkunasta lähtee teipin mukana maalit. Liimapaperin saa kätevästi irti vahingoittamatta ikkunan maalipintaa kastelemalla sen kevyesti märällä rievulla. Ja sitte odotellaan hetki, jonka jälkeen paperi lähtee helposti pois.

Ja näin teippaus tapahtuu liimapaperilla, hyvin helposti: leikkaa paperirullasta sopivanmittainen kaistale. Liuúta se sormien välissä vesikulhossa kauttaaltaan märäksi. Asettele suikale oikealle kohdalle ja taputtele käsin tiiviisti ikkunan karmia vasten. Pyyhi tarvittaessa luutulla ylimääräinen vesi pois. 

Yksityiskohtaset ohjeet ikkunanteippaukseen ja moneen vanhan talon remska- ja huoltohommaan saa vaikkapa Hannu Rinteen Perinnemestarin Remonttikirjasta. Ostin kirjan alennuksesta viime kesänä, maksoi muistaakseni 9€. 


Alimmassa kuvassa vanha tapetti, jonka hankin Menneitten Majalta. En oo vielä keksiny sille käyttöä.

Ankku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.