lauantai 3. toukokuuta 2014

Viljelylaatikot

 
http://www.sunset.com/
Hillitön viljelyinnostus on vallannu mun mielen, jo ennen ku maa on ehtiny kunnolla sulaa. Viime kesän surkean kasvimaakokeilun jäljiltä päätin kokeilla nyt jotain muuta, ja tilasin viljelylaatikoita netistä. Meidän kasvimaapläntti on kasvihuoneen ja omenapuiden välissä, enkä oikein tiedä miksi en saanu siinä ainakaan perunoita kunnolla kasvamaan. Tilasin viljelylaatikoita 8 kpl, ja aion koota niistä kaikkiaan 6 laatikkoa eli kahdesta lootasta tulee korkeammat. Niihin voi istuttaa vaikka sitä perunaa, joka vaatii syvemmän kasvualustan.

http://www.apartmenttherapy.com/
www.casasugar.com/
Näitä kuvia oon katellu Pinterestistä, ja miettiny, minkälaisen ryhmän laatikoista tekisin. Oon nyt alottanu kasvimaan tasottamisen. Aion peittää alustan suodatinkankaalla, ja sitten kokoan laatikot sen päälle. Välit täytän luultavasti jonkinsortin koristekatteella. Siinäpä onki miettiminen, että mitä istutan niihin! Kahteen ehkä perunaa, yhteen yrttejä, yhteen kesäkurpitsaa, ois kiva kokeilla mansikkaaki...hmmmm...

http://www.scandinaviandeko.com/
Jos teillä on antaa hyviä vinkkejä tähän laatikkoviljelyyn, niin oon kiitollinen kaikista kommenteista! Laatikon pohjalle laitetaan mun käsityksen mukaan niitä pieniä savipalleroita.. Vai tartteekohan niitä laittaa, jos laatikoissa ei oo pohjaa? 


Ankku

4 kommenttia:

 1. Eipä niitä savipalleroita tartteta kun laitat sellasen kankaan joka päästää veden läpi (mansikkakangas,esim. sellanen ruudukkainen).
  kATja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tiedosta, niin vähän mietinkin, että liika vesihän valuu kankaan läpi maahan :)

   Poista
 2. Ite laitoin pohjalle ihan vaan sanomalehtiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sen suodatinkankaan tilalle? Vai palleroitten tilalle? T. Tyhmin puutarhuri evö

   Poista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.