torstai 13. maaliskuuta 2014

Pompomit


Mitenköhän tuo pompom oikiasti kirjotetaan? Pom pom vai pompom? No väliäkö sillä. Coloreen tuli tällä viikolla pompomeja keväisissä väreissä, ja aloin heti haaveilla niitä meidän makkarin kattoon roikkumaan. Värit näissä ei kuitenkaan sopinu meidän makkarin sini-valko-kukka-ihanmikävaan-värimaailmaan, joten päätin ripustaa pörröiset koristepallukat olkkariin. Hopeansävyiset tuikkuhässäkät sai tehdä tilaa keväisemmille jutuille. Pompomeissa on valmiiksi aika pitkät satiininauhat, jotka on kivasti samaa sävyä palleron kans. En jaksanu hakea ulkoa raksatikkaita, joten ripustin pallot samoihin (rumiin) tikkuihin, joissa tuikkujututkin roikku.


Pompomien taittelun lomassa piti keittää kahvit, kyytipoikana irtokarkit: pätkispötkäleitä, kirpsakkaa omenaremmiä, salmiakkikaloja ja Jellyjä. Kaupoissa on jo pääsiäiskarkkejaki, voi ei! No pitää koittaa vältellä notkuvia pääsiäismunahyllyjä.




Tässä näkyy myös sohvien uus väri: istuintyynyt turkoosit ja muuten sohva pinkki. Sohvan selkänojatyynyjen ja tuon pohjakankaan värisävy on hieman eri pinkki. Oisin halunnu koko sohvasta semmosen kulahtaneen värisen. No eiköhän ne käytössä haalistu. Värjäsin siis vanhat valkoset päälliset Dylonin pesukoneväreillä. Melkonen homma oli tuossa värjäyksessä, kun molempiin sohviin piti värjätä kolme eri koneellista päällisiä. Ja jokaista värjäyskertaa kohti pitää pestä se koneellinen neljä kertaa: kankaan kasteleminen, värjäys, värjäyksen jälkeen pestään vielä värjätyt kerran ja sen jälkeen puhdistetaan kone yhdellä pesukerralla. Kaiken kaikkiaan ostin Dylon-väripaketteja kuusi, joten projekti tuli maksamaan noin 60€. 

Tasan viikon päästä me ollaanki Helgan kans Teneriffalla. Kyllähän sitä reissua on ootettu! 

Ankku

11 kommenttia:

  1. Ihanan pinkki sohva!
    Ja nuo pöydän ympärilä olevat tuolit! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ehkä ensin aattelin, että tulipa siitä pinkki, mutta nyt jo silmä hyvin tottunu :) Tuolit on talvella vähän kylmät pyllyn alla, mutta muuten rakastan niitä.

      Poista
  2. Oi, ihana koti teillä!! Ihanat värit!

    Sofia

    VastaaPoista
  3. Moi! En voinut olla huomaamatta että olit käynyt Nivalassa kirppisteleen :) Oon Oulusta muuttanut kohta neljä vuotta sitten tänne maalle miehen perässä ja sattumalta löysin sun blogin kun googlettelin vanhoja taloja kuvahaulla :D Ihana koti sulla! T. Intohimoinen kirpputorisisustaja ja oman elämänsä sulo vilen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpputorit on kyllä mun lempparikauppoja, harmi vaan, että niihin pääsee suht harvoin. Siis semmosille hyville kirppiksille. Pitäis ottaa kyllä taas jonkunsortin tournee ja käydä lähipaikkakuntien kirppiksiä läpi. Kiitos kommentistasi!

      Poista
  4. Heippa.

    Kyselin tuolla sun keittiön ruutulattia postauksessa ruutujen kokoa. Minkä kokoiset ruudut on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Sori, en oo huomannu kysymystäsi. Ruudut on aika lailla 22cm x 22cm kokoisia.

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Taitaa olla meilläkin edessä lattian ruuduttaminen :)

      Poista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.