tiistai 27. elokuuta 2013

Kirpputoritournee päivä 2/2


Kylläpä siitä on taas aikaa, ku oon viimes kirjotellu. Ja vielä kirpparikierroksen kakkososakin dokumentoimatta. No mutta täältä pesee! Teen tästä kakkososasta vähä erilaisen, koska noita kuvia on niin hirmuisesti. Yövyimme tosiaan Kokkolassa, ja siellä asuvalta tuttavaltani kyselin kirpparivinkkejä. Sainkin hyviä vihjeitä. Näiden kirppareiden lisäksi kävimme vanhan kaupungin puolella parissa antiikkiliikkeessä. Aivan ihana se Kokkolan vanha kaupunki! Upeita taloja, kapoisia katuja ja seassa pari kivaa putiikkia.

Ykköskirppis, Pitkänsillankatu 12, Kokkola

Kokkolan kirpputorimarket, Pitkänsillankatu 15, Kokkola

Tämä antiikkiliike oli Kokkolan vanhassa kaupungissa. En nyt millään muista nimeä saatikka osoitetta. Ostin täältä ihanat vanhat lampettimalliset lukuvalot makuuhuoneeseen. Omistajapariskunta oli tosi mukava. Juttelimme pitkän aikaa heidän kanssaan antiikista, yrittämisestä ja tietty kotikaupungeistamme.


Antique Puu-mi, Isokatu 29, Kokkola


Kokkolan suunnasta Oulua kohti ajettaessa ennen Kalajokea tienvarresta löytyi odotettu kyltti "kirppis". Ajoimme pientä sivutietä, ja sieltä löytyi sympaattinen pihapiiri, jonka isossa piharakennuksessa myytiin vanhoja huonekaluja, astioita ja muuta tilpehööriä. Pihapiirissä oli myös päärakennuksen lisäksi toinen talo, jossa sai käydä kahvilla ja paistamassa vohveleita (maksua vastaan). Talon makuuhuoneessa pötkötteli kissa sängyllä, ja se kehräs kovasti, kun kävimme sitä silittämässä. Lähes kaikki astiat ja tavarat olivat myynnissä talon kaapeissa ja pöydillä. Ihana paikka!

Vanhan pihan antiikki, Purontie 34, Rahja


Vähän ennen Raahea Saloisissa ajoimme tämän rakennuksen ohi, ja kurvasimme äkkiä takaisin. Vaikka väsy alkoi jo painaa kahden päivän kirppistelyn jälkeen, olihan tämäkin pakko käydä tsekkaamassa. Tosi iso kirppis, paljon myyntipöytiä ja mielestäni erittäin järkevä hintataso. 

Seuranmäen kirpputori, Tokolantie 86, Saloinen, Raahe


Jos rahaa olisi ollut hillittömästi tuhlattavaksi, varmaan tämä reissu olisi hoitunut järkevämmin pakettiautolla. Kyllä meillä henkilöautokin oli aika täynnä, kun kotiin saavuimme. Jatkoa seuraa vielä tästä kierroksesta sen verran, että voisin laittaa kuvia tänne reissun parhaista löydöistä. Nyt siirryn pötköttelemään sohvalle, koska mulle iski syysflunssa. Hmph. 

Mukavaa viikkoa, 

Ankku

3 kommenttia:

 1. Tuossa toisessa kuvassa on IHANA kaappi... värikin olisi just passeli....:)

  VastaaPoista
 2. Ootko käyny Vaalassa semmosessa ku Pänikkä ja piironki? Antiikki- ja sisustuskirppis. Ja Muhoksella on se Wanha Muori, kaikenlaista vanhaa tavaraa sielläkin paljon, huonekaluja ym. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, mulla on menny nää kommentit ihan ohi. En oo koskaan kuullukaan tuosta Pänikkä ja piironki- kirppiksestä. Kuulostaa ihanalta! Pitää ehottomasti käydä siellä. Ja Muhoksen Wanhan Muorin nettisivuilla oon monesti käyny ihastelemassa juttuja, mutta en ikinä paikan päällä. Sinneki pitää joskus mennä!

   Poista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.