maanantai 25. maaliskuuta 2013

Lattian ruudutus


Parisen viikkoa sitte vapaapäivänä mulla tuli hirmuinen tarve alkaa tekemään jotain remppaprojektia, ja niinpä tuumasta toimeen, kauan haaveilemani ruutuinen keittiönlattia alkoi hahmottua teipattuina ruutuina. Sen suuremmin ruutujen kokoa miettimättä, nappasin puuhellan päältä siinä lojuvan aikakauslehden, ja aloin yhdestä nurkasta keittiötä piirtää lattiaan lyijykynällä ruutuja lehteä mittana käyttäen. Keittiönlattia maalattiin syksyllä vaaleanharmaalla Betoluxilla pariin otteeseen. Maalipinta on jo osittain kulunu, kiitos koirien. Päätin kuitenkin, että se ei menoa haittaa. Lattia saa ollakki kuluneen näkönen. Vanhanvihreä Betolux ruutuja varten oli hankittu jo sillon syksyllä, mutta muun keittiörempan viedessä voimat en oo jaksanu tähän projektiin aiemmin alkaa.

Teippaukseen meni lähes kolme rullaa maalarinteippiä. Eräässä remonttikirjassa neuvottiin leikkaamaan teipit mittaa käyttäen samanpituisiksi, ja laittamaan lattiaan. Minusta helpointa oli leikata teipit suoraan lattiaan.


Ensin maalasin puolet lattiasta. Näin oli helpompi kulkea jääkaapille, ja muualle keittiöön maalin kuivuessa. 

Olin aikasemmin lukenu näitä maalausohjeita, ja muistelin, että teipit kannatti irrottaa heti maalauksen jälkeen. En kuitenkaan ymmärrä tuota pointtia, koska ainaki meillä ruudut piti maalata kahteen kertaan. Ja lisäksi ruudut oli niin pieniä, että teippiä ois ollu vaikea poistaa astumatta maalattuihin ruutuihin. Maalarinteippi irtos vaihtelevalla menestyksellä, joten sen poistaminen osoittautu koko urakan vaikeimmaksi ja ärsyttävimmäksi osuudeksi. 

Tärkeimmät neuvot ruudutuksen tekijälle: 

1. Varaa aikaa projektiin ainakin viikko. 
2. Käytä hyvälaatuista maalarinteippiä, joka on helpompi irrottaa lattiasta. 
3. Varaudu mustelmiin polvissa ja halkeileviin sormenpäihin teippiä nyhtäessä :)
4. Todennäköisesti joudut teippienirrotuksen jälkeen paikkailemaan pikkupensselillä kohtia, joista maalia on lähtenyt teipin mukaan. 
5. Urakka kannattaa tehdä esim. lomalla, ei työpäivien jälkeen kuten minä tein. 

Mutta nyt on valmista, ja onhan se huisin hieno!Mulla on nyt talviloma, joten pensseli on taas kädessä. Helgalle Siniseltä pysäkiltä hankittu rautasänky muuttuu tummanvihreästä mintunväriseksi. 

Ankku

11 kommenttia:

 1. Ihan täydellinen! Oon tosi kade, kun joku jaksaa nähdä noin valtavan vaivan! Mutta oli kyllä sen väärti :D
  Iloista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oikein ihanaa viikkoa sullekkin!

   Poista
  2. ja btw taisit voittaa Talo&Koti-lehdessä parhaan idean palkinnon :D

   Poista
  3. No niinhän siinä kävi. Aivan mahtavaa, en ees muista, millon oisin jotain voittanu. Varmaan ala-asteella hiihtokilpailussa, jossa kaikki osallistujat sai palkinnon..

   Poista
 2. No voi yhren kerran, aivan mieletön lattia! Olen niiiiiiiiiin kateudesta vihreenä. Saahan sitä ruutulattiaa kaupasta, omassakin keittiönpätkässä on mustavalkoruutuinen muovimatto, mutta ei tuolle lankulle itse omin pikku kätösin maalattua kyllä voita mikään. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannu sen, että näissä projekteissa se alottaminen on vaikeinta. Sitte ku sitä jo tekee, ei oo enää paluuta :)

   Poista
 3. Oi! Aivan superhieno lattia! Ihanaa pääsiäistä ja leppoisaa lomailua!

  VastaaPoista
 4. Niin mun unelma! Joskus sitten siihen puutaloon :)
  Ja hei, olipa kiva löytää sun blogi!

  VastaaPoista
 5. Kiitos mieltälämmittävistä kommenteista. Välillä näin kylmänä talvena sitä miettii, että kuinka hullu on, kun on tämmöseen muuttanu. On päiviä, jolloin villasukat pyörii jaloissa..

  VastaaPoista
 6. Hieno lattia! Omaan kotiin on samanlainen suunnitteilla. Minkä kokoiset ruudut on?

  VastaaPoista
 7. Todella hieno! Vaivannäkö kannatti :-)

  VastaaPoista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.