sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pesukomuutti

Pesukomuutti Pikku-Liinusta

+

Kuvassa olevan tyylinen kulhomainen pesuallas

+

Apelskär-hana Ikealta
= allaskaappi uuden kodin saunan vessaan


Komuutin päällimmäisen osan (joka on kuvassa valkoinen), maalaan mentolinsävyiseksi. Nykyisen keltaisen alta pilkottaa suunnilleen samansävyistä, ja aika hyvin rautakaupassa muistin värin oikein. Alaosan väriä en oo vielä päättäny. Se varmentuu projektin edetessä.


Aloitin vanhan maalin poiston juuri äsken, ja siitä taitaapi tulla melkoinen urakka. Toimiskohan tämmöseen se maalinpoistoaine? Pakko löytää joku helpompi keino, koska maalin rappauksessa ja hiomisessa menee ikuisuus. Toivottavasti saadaan tää oikeasti käyttöön, ja pesualtaan voi tuohon asentaa. Alakaappiin mahtuu kivasti vaikkapa vessapaperit ja muuta kylppäritavaraa. Voi oispa jo valmista!


Heipparallaa, 
Tuhansien projektien Ankku

5 kommenttia:

 1. Ihana löytö! Voi, siitä tulee täydellinen!

  VastaaPoista
 2. Kuumailmapuhallin tai maalinpoistoaine varmasti auttaa, ja sikli on kans ihan ehottoman kätevä kapine!

  t:Anni

  VastaaPoista
 3. Semmoinen geelimäinen maalinpoistoaine (oon käyttäny Nitromorsia) on kätevä, levittää esim. pensselillä, antaa vaikuttaa ja sitten vaan kaapii pois. Ja jos on monta maalikerrosta, niin laittaa sitten uudelleen. Se kyllä haisee aika tujulta, että kannattaa huolehtia ilmanvaihdosta. Kuumailmapuhallintakin oon käyttäny, mutta siinä on pari ongelmaa. Vanhat maalit saattavat olla lyijypohjaisia, jolloin niitä lämmitettäessä se lyijy höyrystyy tjsp. ja voi olla vaarallista hengittää. Näin ainakin joku puutyöopettaja kertoi, että kuumailmapuhallinta saa käyttää vain, jos tietää, että maalissa ei oo lyijyä. Toiseksi sen puhaltimen kanssa kantsii olla varovainen, sillä jos sitä maalipintaa lämmittää liikaa, maali saattaa "palaa" kiinni puuhun, jolloin jää ruma jälki. Ja tosiaan sellainen maalikaavin on kätevä ja vaikka joku puukko, jolla voi kaivella pieniä koloja. Mukavaa projektia :9

  t. lanka-Laura

  VastaaPoista
 4. Ostin semmosen siklin, ja sillä maali lähtee aika hyvin. Joten en taida tähän projektiin edes kummosempia hankkia. Oon komuuttia parvekkeella joka ilta (naapureiden iloksi) vähä rapsutellu. Aloin tässä jo miettimään, että jos jättäisin tuon keltasen alaosan tuommoselleen. Näyttää ihan söpöltä, ku on nuin kulahtanu :)

  VastaaPoista
 5. Tuo on NIIIIIN IHANA!
  -Aini

  VastaaPoista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.