perjantai 7. maaliskuuta 2014

Puuhella


Kun me muutettiin tähän kotiin, yks mulle hyvin tärkeä elementti täällä oli puuhella. Se oli irti hormista, ja nökötti surullisen näkösenä keittiön nurkassa. Nuohooja tsekkas käynnillään hellan, ja totesi, että se on priimakunnossa. Mitä nyt nuohooja siirsi hellaa ottaen kiinni tangosta, siis siitä johon ripustetaan vaikkapa keittiöpyyhettä roikkumaan, ja tanko repes tietenki irti. No ehkä se saadaan joskus hitsattua takas paikoilleen..Puuhella liitettiin hormiin viime syksyn piippuremontin yhteydessä. Siitä remontista ei sen enempää, sillä remontti oli aivan älyttömän kallis, ja vieläki puistattaa koko homma! Puuhellassa me on pidetty tulta ehkä noin 5 kertaa tälle talvea. Jos on kovasti pakkasta, olohuoneen takassa on ehottomasti tuli, ja sillon puuhellassa ei voi pitää tulta samaan aikaan. Muutaman kerran oon oikeen asiasta tehen laittanu tulen hellaan, ja keittäny pannukahvit.


Hellan alla olevat kreikkahenkiset laatat on Bauhausista. Sillon ku hella nostettiin laatotuksen päälle, en onneksi ollu kotona. Tuo hella kun painaa aivan älyttömän paljo, ja olin ihan varma, että laatotus räsähtää rikki sen alla. Mutta eipä mitä! Kun tulin kotiin, hella oli nätisti paikoillaan ilman mitään vahinkoja. Vielä pitää maalata laatotuksen ympärillä oleva lista lattian vihreällä sävyllä. Myöskin jossain vaiheessa pitää hioa noita hellan luukkuja, koska ne on nyt aika kulahtaneen näköset.


Hellan vieressä on Ikean kannellinen peltiämpäri, johon meillä kerätään kierrätykseen menevää lasia ja metallia. Siirsin myös tuon pyörillä olevan Ikean kärryn mun ompeluhuoneesta keittiöön. Se sopiikin hyvin yhteen tuon peltiämpärin kans. 


Hellan yläpuolelle halusin tangon, johon voi ripustaa kaikkea kivaa. Sekin on Ikeasta hankittu. Tangosta roikkuvalle sammutuspeitteelle pitää ommella uus pussukka, joka sopii paremmin meidän tyyliin.


Ricen vaaleanpunainen hylly oli ennen meillä vessassa, mutta siirsin sen keittiöön, koska se ei sovi kylppäriremontin jälkeen enää vessan tyyliin. Siihen voi laittaa vaikkapa pannukahvin purut, mausteita ja muuta tarvittavaa esille.

Ens talven aikana pitää kyllä hyödyntää puuhellaa paljon enemmän myös ruuanlaittoon. Voi mitä ihania lihapatoja tuossa voiskaan valmistaa!

Ootteko muuten huomannu, että mun blogilla on uus ilme? Reunan vaaleanharmaa vaihtui pirteänkeltaiseksi ja lisäksi vaihdoin kolme palstaa kahteen palstaan, jotta saan kuvat näkymään isompana postauksessa. 

Tänä iltana meillä istutetaan tomaatinsiemeniä. Se on varma keväänmerkki!

Ankku

4 kommenttia:

 1. Puuhella on ihana omistaa...meilläkin vanhassa...tai uudemmassa, kuin nykyinen, sellainen oli, mutta tässä ei ja ainut mitä edellisestä kodista kaipaan oli juuri tuo hella..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni varmaan kauhistelee, että miten joku tuommosen järkyttävän raskaan möhkäleen haluaa keittiöönsä. Mutta sehän on ihan hyvä lämmönlähde talvella. Ja minusta niin ihana muistutus entisajoista :)

   Poista
 2. Ihana puuhella! Tässä minun asunnossa on joskus aikoinaan ollut myös sellainen, mutta harmikseni se on ajat sitten purettu pois. Kuten myös pönttöuuni.
  Nuo laatat ovat kyllä tosi kauniita! Ja ihania nuo värikkäät säilytyspurkit vaunun keskihyllyllä. Ovatko kentien Ricen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monestihan ne valitettavasti on purettu remonttien yhteydessä pois. Harmi! Ja pönttöuunit myös. Oikein arvasit, säilytyspurkit on Ricen.

   Poista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.