tiistai 22. tammikuuta 2013

Valaisinongelmia


Suutarinlapsella ei oo kenkiä eikä sähkömiehen kotona kunnon valaistusta. Niinhän se usein menee. Vanha talo tuo tietty tähänki asiaan omat ihanat mutkikkuutensa. Koska meidän talon sähköt on tehty joskus suloisella 80-luvulla (muistaakseni), ei niitten voikaan odottaa istuvan tämän päivän valaistustarpeisiin. Sulakkeet paukkuu ja johtoja roikkuu sieltä sun täältä. Mää en olis läheskään niin tarkka sähköjuttujen kans ku Heikki. Mun mielestä pintavedot on ihan ok vanhassa talossa. 

Nyt oon katellu netistä keittiöön lamppuja, lähinnä työtasojen valaisuun. Mutta onpa se muotoutunu hankalaksi löytää kivoja valaisimia! Tietenki tykkäisin jostain erikoisesta lampusta, mutta en haluais siihen satoja euroja laittaa. 

Tässä hyvä esimerkki ihanasta, mutta hirmun kalliista (552€). Tuo ois tosi hauska työtason yläpuolelle liesituulettimen vasemmalle puolen. Mutta on siinä kaks miinuspuolta: hinta ja lisäksi en tykkää tuosta vasemmalta kolmannesta varjostimesta. Että se siitä.

Motley A9, Select21 www.room21.fi

Toisaalta tykkään rouheista, industrial-tyylisistä lampuista. Pöytälamppuna niitä löytyy monenlaisia kivoja. Nordalin kevään uutuuksissa ois tämmönen ihanuus: 


Mutta jos työtasolle tulee lamppu, se vie tilaa kaikilta muilta mööpeleiltä. Ja se on iso miinus! Paras vaihtoehto ois seinälamppu. House Doctorin lamppu on hieno, kun vaan ois joku hylly, mihin sen kiinnittää. Ja näitä pitäs ehkä olla kaks.

Basic-valaisin, House Doctor, www.room21.fi   

Tämäki lamppu on House Doctorin. Sopis tarkotukseen ja näitä vois olla kaks vierekkäin. Mutta onko tääki vähä hassu metallipötkylä. Miksi mulla tulee lampusta mieleen joku 80-luvun tietokonepeli...

Pipe-lamppu, House Doctor, www.housedoctor.dk

Oisko teillä antaa vinkkejä meiän keittiön valaistusasiaan? Otan kiitollisena kaiken vastaan.

Ankku

3 kommenttia:

 1. Nuo House Doctorin Pipe-valaisimet on kyllä huippuhyviä. Meillä on tosin sellaiset sekä meidän vanhempien makuuhuoneessa ja pojan huoneessa. Täytyisikin muistaa laittaa blogiin kuvaa niistä, ja tietysti myös huoneista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä olet Saana hankkinut ne Pipe-lamput? Muakin alkoi nyt kiehtoa ne ihan toden teolla. Laitappa blogiisi kuvia niistä, niin käyn kurkkimassa :)

   Poista
  2. Ankku, laitoin nyt blogiini hieman kuvia pojan huoneesta, joten sieltä voit käydä kurkkimassa sitä Pipe-valaisinta.

   Pojan valaisimen tilasin muistaakseni Nougatista ja makuuhuoneen valaisimet ostin ennen joulua Grey&White-kaupan alesta.

   Poista

Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.