keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Mun koppi


Eilen sain vihdoin mun ompelu/vaatehuoneen siihen kuntoon, että pystyin ottamaan sieltä jopa muutamia kuvia. Kuvissa huoneessa näyttää suloisen sekamelskaiselta siltiki. Se on niin pieni tila, ja sinne on änkätty niin paljo tavaraa. Mutta hyvin sielä pystyy toimimaan. Vaatteita en jaksanu kuvia varten viikata siistimpiin pinoihin. Ideana ois, että ne ois jonkulaisessa värijärjestyksessä... No ainaki sinnepäin. Listoja puuttuu täältäki, ja valaistus on mitä on. Mutta niitä hoidellaan kuntoon sitte joskus :)

 


Pinkki kirjoituspöytä Nordal


Lokerohyllykkö+laatikot Ikea

Huivihenkari Ikea


Muistitaulu Rice, IHANA seinäkalenteri Mollie Makes-lehdestä




Takkinaulakon takeista ei ehkä tällä hetkellä ykskään mahu mun päälle. Mutta kohtapa mahtuu: oon nyt Superdieetillä, puoliväli ylitetty ja tuloksia tulee!

Mukavaa keskiviikkoa!

Ankku

tiistai 22. tammikuuta 2013

Valaisinongelmia


Suutarinlapsella ei oo kenkiä eikä sähkömiehen kotona kunnon valaistusta. Niinhän se usein menee. Vanha talo tuo tietty tähänki asiaan omat ihanat mutkikkuutensa. Koska meidän talon sähköt on tehty joskus suloisella 80-luvulla (muistaakseni), ei niitten voikaan odottaa istuvan tämän päivän valaistustarpeisiin. Sulakkeet paukkuu ja johtoja roikkuu sieltä sun täältä. Mää en olis läheskään niin tarkka sähköjuttujen kans ku Heikki. Mun mielestä pintavedot on ihan ok vanhassa talossa. 

Nyt oon katellu netistä keittiöön lamppuja, lähinnä työtasojen valaisuun. Mutta onpa se muotoutunu hankalaksi löytää kivoja valaisimia! Tietenki tykkäisin jostain erikoisesta lampusta, mutta en haluais siihen satoja euroja laittaa. 

Tässä hyvä esimerkki ihanasta, mutta hirmun kalliista (552€). Tuo ois tosi hauska työtason yläpuolelle liesituulettimen vasemmalle puolen. Mutta on siinä kaks miinuspuolta: hinta ja lisäksi en tykkää tuosta vasemmalta kolmannesta varjostimesta. Että se siitä.

Motley A9, Select21 www.room21.fi

Toisaalta tykkään rouheista, industrial-tyylisistä lampuista. Pöytälamppuna niitä löytyy monenlaisia kivoja. Nordalin kevään uutuuksissa ois tämmönen ihanuus: 


Mutta jos työtasolle tulee lamppu, se vie tilaa kaikilta muilta mööpeleiltä. Ja se on iso miinus! Paras vaihtoehto ois seinälamppu. House Doctorin lamppu on hieno, kun vaan ois joku hylly, mihin sen kiinnittää. Ja näitä pitäs ehkä olla kaks.

Basic-valaisin, House Doctor, www.room21.fi   





Tämäki lamppu on House Doctorin. Sopis tarkotukseen ja näitä vois olla kaks vierekkäin. Mutta onko tääki vähä hassu metallipötkylä. Miksi mulla tulee lampusta mieleen joku 80-luvun tietokonepeli...

Pipe-lamppu, House Doctor, www.housedoctor.dk

Oisko teillä antaa vinkkejä meiän keittiön valaistusasiaan? Otan kiitollisena kaiken vastaan.

Ankku

perjantai 18. tammikuuta 2013

Pitsiviiri


Kirpparilta ostin kahdella eurolla pitsipöytäliinan, josta olin aikeissa tehä saunalle verhot. No koska nyt talvella tuo saunan somistus ei oo niin ajankohtasta, päätinki käyttää pöytäliinan johonki muuhun. Siitä tuli ainaki kangasmateriaalia lippuviiriin, jonka ompelin eilen illalla. Tässä tulos. 





Mulla ei ollu mitään suunnitelmaa siitä, mihin viiri tulee. Ensiksi se pääsi somistamaan mun rakasta sekalaistakin sekalaisempaa ompelushuonetta. Huomatkaa kattolampun vierestä roikkuva sähköjohto! Se on toisesta lampusta, jota ei oo vielä asennettu kattoon..
Mitähän muuta mää keksisin siitä liinasta väkertää?

Ankku

tiistai 15. tammikuuta 2013

Aarteita kirpputorilta


Viime lauantaina kävin parilla kirpputorilla, ja sieltähän löyty vaikka mitä kivaa! Aarrearkku on kahden käynnin perusteella paljastunu todelliseksi aarteiden löytöpaikaksi. Siellä on suurimmaksi osaksi mummojen/pappojen pöytiä (näin oon päätelly) eli tavarat on vanhoja. Ihan lähellä on myös Keskuskirppis, jossa kävin nyt eka kertaa. Sieltä löysin kuvissa olevan hyllykön/naulakon. Siinä on tanko pyyhkeelle myös. Tämä tulee todennäkösesti saunakamariin pesualtaan lähistölle.




Keskuskirppikseltä löyty Heikin huoneeseen matto. Ei ollu värit ihan mun mieleen tässä, mutta kyllähän se hyvin Heikin huoneeseen passaa. 


Tässä pikkukannussa viehätti linnut, kukat ja kultaukset. Vähä niinku Pip Studion astioissa, mutta silti kannu on ihan erityylinen. Kuinkahan monta tämmöstä pikkukannua/kermakkoa mulla jo on? Ja millonhan mää käytän niitä?



Taustalla näkyvä ristipistotyö (musta jossa kukkia) oli parin euron hintanen, ja määhän kämmäsin ja tiputin sen lattialle kirpparilla. Onneksi siitä lähti vaan kehykset irti, ja saan liimalla sen korjattua. Pienistä kukkalautasista tulee ehkä kukkaruukun alusia. Tai sitte jotain muuta.



Ja sokerina pohjalla: Näin kaverilla olohuoneessa korkean jalallisen lyhdyn, muistaakseni se oli Nordalin. En oo koskaan semmosta missään nähny, ja se oli tosi hieno. Joten mun on pakko lainata idea myös meille. Olin tilaamassa korkeaa lyhdynjalkaa Nordalilta, mutta sehän tuli vastaan kirpparilla. Se on sammalenvihreä. Olin aikeissa maalata sen jollain räpäkällä värillä kuten pinkillä. Mutta se saa kuulemma jäädä tuohon vain, jos pysyy tuon värisenä. Siihen tulee mintunvärinen lyhty Ricen kevät-kesä 2013-valikoimasta. Eikö ookki hieno, vai mitäs tuumaatte?


Ankku

perjantai 11. tammikuuta 2013

Makkari




Pitkästä aikaa blogin parissa. Tässäpä tulee oikiastaan eka kertaa kuvia rempan jälkeen meiän makkarista. Vieläki on sieltä sun täältä joku asia rempallaan, mutta noin niinku pääsääntösesti valmista. Harvemmin meillä pystyy näitä koko huoneen kuvia ottamaankaan, koska aina on niin sotkusta. 

Nuo bambipussilakanat tilasin meille pukinkonttiin H&M-Home-valikoimasta. Tais olla lastenhuone-osiossa. Oon haaveillu jo pitemmän aikaa mankelista. Se ois kyllä tarpeen! Tuliskohan sitä käytettyä, jos semmosen hankkis..


Päiväpeitto on hankintalistalla. Haaveilen myös sängynpäädystä. Se ois kiva tehä ite vaikkapa vanhasta ovesta. Tällä hetkellä Helga nukkuu vielä meiän kans samassa huoneessa. Helgan sänky on lainassa siskonpojalta. Sitte ku tarpeeksi ihana tulee vastaan, niin pitää ostaa sille oma sänky.



Oonkohan muistanu esitellä tätä aivan ihanaa bambitaulua? Mun sisko Piipa on tehny sen. 




 

Iltalukemisena Granny Chic. Loistava opus.




Mulla on viikonloppuvapaa, ja haaveilen lähteväni kirpparikierrokselle huomenna pitkästä aikaa. Katotaanpa, jos sieltä tulis jotain jutunjuurta tänne. 

Ankku


Copyright : Ankkula. Sisällön tarjoaa Blogger.